estafa dades vacuna covid

Salut no demana dades personals per telèfon. […] Per demanar cita, poseu-vos en contacte amb el vostre CAP”. D’aquesta manera, el Departament de Salut fa un avís a la ciutadania per evitar possibles “hackejos” o estafes.

El missatge de prevenció de Salut ha estat compartit aquests dies, coincidint amb l’inici de la injecció de la quarta dosi de la vacuna de la covid als majors de 80 anys i al personal de residències. Les autoritats sanitàries recorden que en cap cas no demanen dades personals per telèfon (ni el correu electrònic, ni l’adreça ni el telèfon).

Quarta dosi de la vacuna covid a Catalunya: Qui pot rebre-la ara? Cal demanar cita prèvia?
Les persones més vulnerables, majors de 80 anys i usuaris de residències de gent gran poden rebre la quarta dosi de la vacuna de la covid

“Si reps una trucada, no donis cap dada”

A l’advertència de Salut s’ha volgut sumar el cos dels Mossos d’Esquadra. “Si reps una trucada, no donis cap dada”, avisa. Fonts policials han confirmat a betevé que en convocatòries de vacunació anteriors, persones anònimes s’han fet passar per treballadors sanitaris per aconseguir informació personal de l’usuari i poder “hackejar” el mòbil.

Segons aquestes mateixes fonts, les administracions difonen avisos com aquest “com a acció de prevenció quan detecten que hi ha un intent” de hackeig o estafa.

Mossos alerta de l’estafa del CEO: Suplanten la identitat de directius per enganyar treballadors
L’empleat rep un correu del cap de la companyia amb l’ordre de transferir diners on no toca