A partir d’aquest dijous, Barcelona ofereix una agenda destinada al col·lectiu LGTBI. Aquest dijous comença l’onzena edició del festival Circuit de Barcelona, una cita de renom internacional per al col·lectiu LGTBI. L’organització oferirà, durant onze dies, una trentena d’activitats lúdiques, esportives i culturals. També hi participaran 32 DJ, i el plat fort serà fora de la ciutat, amb la macrofesta a l’Illa Fantasia, dimarts que ve, a Vilassar de Mar. Les edicions anteriors van tenir uns 70.000 assistents, i aquest any s’esperen xifres similars. El 80 % seran estrangers, amb presència de més de 100 nacionalitats. 

Circuit Festival vol sumar la festa, la cultura i la llibertat. Teseo Cuadreny, responsable de comunicació del festival, reflexiona que “ve molta gent de països on l’homosexualitat està perseguida i el que busquen no només és el lleure i l’oci, si no un lloc on poder sentir-se lliures.

Els establiments “gay-friendly” noten un augment en la demanda

Són 11 dies en què botigues, hotels i tot tipus d’establiments destinats al col·lectiu gai viuran una temporada alta particular. Es calcula que els assistents al Circuit Festival genereran un impacte econòmic a la ciutat que podria superar els 100 milions d’euros. Se’n beneficien, sobretot, els establiments dirigits als LGTBI. Hector Aguilar, director de comunicació de Addicted, una de les empreses col·laboradores amb el festival, explica que han de doblar el personal, les hores d’obertura i controlar l’stock setmanes abans. “És molta feina però l’ocasió ho mereix. Ja tenim previst que el dia previ al Water Park hem de tancar molt parc, de matinada, com la nit de Reis, perquè venen a comprar-se el banyador”, afageix.

Els hotels de la zona coneguda com a Gaixample també han notat un augment en la demanda. Especialment, els “gay-friendly”.