Detingut un home que es dedicava a estafar tot captant les seves víctimes a través de pàgines web de contactes masculines

. Se citava amb ells en persona, i després de guanyar-se’n la confiança, els robava la documentació personal i les targetes bancàries. Posteriorment, utilitzava aquesta documentació per usurpar la identitat de la víctima i cometre una estafa.

La Policia Nacional va iniciar la investigació quan una de les víctimes, que viu a Astúries, va denunciar que una persona desconeguda havia realitzat dos reintegraments des del seu compte bancari fent-se passar per ell a una entitat a Santa Coloma de Gramenet. El detingut presumptament va transferir les quantitats extretes a un altre compte, que havia estat obert amb el seu nom fraudulentament.

Després d’una investigació en què van relacionar diverses denúncies amb el mateix “modus operandi”, els agents finalment van aconseguir identificar un home de 27 anys, resident a Barcelona, com l’estafador. Els escorcolls van permetre recuperar gran volum de documentació personal i bancària relacionada amb altres víctimes de delictes similars. En total, s’ha pogut relacionar amb 14 denúncies interposades a tot l’estat espanyol. 

Del detingut constaven diversos antecedents per delictes similars i una total de nou requisits judicials i policials en vigor, alguns com a conseqüència del trencament de condemna, en no tornar a la presó després de gaudir d’un permís penitenciari. Ara, el jutge ha decretat de nou l’ingrés a presó del detingut.