Els Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Urbana han entrat aquest dijous a dos pisos al número 17 del carrer de Sant Pau, al Raval. Un dels pisos funcionava com a punt de venda de drogues i l’altre, de magatzem. Hi ha una persona detinguda i una segona té una ordre de crida i cerca.

El dispositiu s’ha engegat a primera hora del matí amb l’escorcoll als dos pisos, que, segons la policia, estaven ocupats il·legalment. En l’operació s’han requisat diferents tipus de drogues com cocaïna, MDMA, LSD, haixix, marihuana, speed i bolets al·lucionògens, algunes a punt per a la venda. Els agents hi han trobat quantitats de droga més grans del que és habitual.

La regidora de Ciutat Vella, Gala Pin, ha desvinculat la intervenció de la problemàtica dels narcopisos, ja que aquests pisos s’usaven exclusivament com a punts de venda de drogues, i no per consumir-ne. Això sí, ha emmarcat l’actuació dins del pla de xoc contra la venda de drogues al Raval. El consistori apunta que els pisos buits són un reclam per als narcotraficants i per això dediquen esforços a evitar que els ocupin. “El que estem aconseguint ara és tapiar un 60 per cent d’aquests pisos, als propietaris els demanem que els tapiïn i, si no, els demanem permís per fer-ho de manera subsidiària”, ha explicat la regidora Gala Pin.

L’Ajuntament assegura que la col·laboració ciutadana és crucial per detectar narcopisos o pisos buits. Per això, dues entitats veïnals han elaborat un protocol nou amb Mossos, Guàrdia Urbana i Ajuntament, que recomana no enfrontar-se mai a un narcotraficant, notificar la situació al propietari del pis i exigir-li que denunciï l’activitat delictiva. Amb aquestes mesures es volen canalitzar les denúncies i acompanyar els veïns afectats.

Segons l’Ajuntament, aquest 2018 s’han fet una cinquantena d’actuacions i es fan una mitjana de dues entrades a pisos a la setmana.