Mesquita Ripoll

(ACN) L’imam de Ripoll, Abdelbaki es Satty, feia uns sermons “radicals” en què “parlava obertament i per l’altaveu del gihad i la lluita armada, pels quals s’havien de matar els infidels”, i deia que “el gihad s’havia de fer sense demanar res a canvi”. Així de contundent es va mostrar en la seva declaració davant dels Mossos d’Esquadra una germana de Moussa i Driss Oukabir, implicats en els atemptats del 17 d’agost, tal com consta en el sumari.

Diversos testimonis de l’entorn dels joves coincideixen a afirmar que els es van radicalitzar a partir de l’arribada de l’imam de Ripoll el 2015. Familiars dels Moussa fan referència a la radicalització de Youssef Aalla i al fet que anava sempre a les oracions, va canviar de vestuari, es va deixar barba i es va tornar una persona freda que “no mirava les dones”. D’altra banda, dos testimonis protegits també descriuen Es Satty com a radical.

Els Mossos van seguir la pista d’un home de 40 anys que era amb dos dels terroristes el matí del 17-A

Un home canós de 40 anys i d’origen marroquí era amb Younes Abouyaaqoub i Mohamed Hychami el matí del 17-A, segons va explicar una testimoni als Mossos d’Esquadra, tal com recull el sumari al qual ha tingut accés l’ACN. La testimoni, que era en una pastisseria de Ripoll esmorzant amb un amic, va veure els dos joves parlant amb aquest home al costat de la furgoneta llogada i apunta que possiblement va pujar amb ells al vehicle.

En un informe que consta en el sumari amb data del mes de març, els Mossos manifesten que aquesta figura és de “gran importància” per a la investigació i volen determinar si va col·laborar en els atemptats terroristes. Així, investiguen si aquest “home canós de 40 anys” és el mateix que un veí de l’imam va assegurar haver vist en diverses ocasions entrar al pis del Raval de Sant Pere de Ripoll.