El districte de Ciutat Vella incrementa cada estiu el dispositiu de neteja, davant l’augment de turistes durant la temporada alta. Enguany, al reforç habitual, s’hi sumen 27 persones contractades a través dels plans d’ocupació. Són aturats de llarga durada que ja no cobren cap prestació i majors de 45 anys. Formen part dels Projectes integrals amb contractació (PIC), gestionats per Barcelona Activa.

Per poder desenvolupar les tasques han rebut una formació específica. Els contractes són de sis mesos i s’allargaran fins al novembre. L’horari és de 37,5 hores setmanals, de les 8 a les 15 h, de dilluns a divendres, i els sous són de 1.000 euros, com a mínim. 17 persones formen quatre brigades de neteja de places i parcs infantils i retirada d’andròmines, mentre que les altres 10 tenen cura del manteniment d’equipaments municipals.

Treballadors del barri

Molts dels treballadors també viuen al districte. D’aquesta manera es vol fomentar el vincle de pertinença al territori. És el cas de Renzo Pin, un dels treballadors contractats. Viu a Ciutat Vella i assegura que el satisfà netejar els carrers del seu barri: “Com a veí i com a treballador, ho faig més a gust, com si fos a casa meva”, explica.