Les obres de remodelació de la façana posterior del Centre Cívic Drassanes avancen a bon ritme. Van començar al juliol i està previst que finalitzin a l’octubre. Consisteixen a enderrocar el mur de ciment de la façana posterior del centre cívic, on hi ha l’espai del casal infantil, i substituir-lo per una façana de vidre, que potenciarà l’ús de la plaça com a espai familiar. Els treballs tenen una durada de quatre mesos, ja que la façana vindrà premuntada dels tallers i es col·locarà un cop acabat l’enderroc del mur. Tant les obres de la façana com les de la plaça, que es va inaugurar al març, són fruit d’un procés participatiu amb la gent gran, veïns, infants i joves de les entitats de l’entorn de les Voltes d’en Cirés.

Objectiu: visibilitzar l’equipament

D’aquí a unes setmanes, el Casal Infantil Drassanes tindrà un nou accés. A més, la façana posterior serà transparent i il·luminarà al vespre els Jardins de les Voltes d’en Cirés. El director del Centre Cívic Drassanes, Domingo Pérez, explica que amb les obres “serà com si el casal entrés dins de la plaça, que no sigui un mur de ciment”.

Famílies als Jardins de les Voltes d’en Cirés

Aquests treballs formen part del projecte de reforma dels Jardins de les Voltes d’en Cirés. La intervenció està emmarcada dins del Pla de barris del Raval Sud, amb l’objectiu de recuperar aquesta plaça pels veïns i canviar-ne els usos. El cap de projectes del Pla de barris Raval Sud, Andreu Meixide, assegura que la intervenció millorarà l’ús dels jardins. “Aquest espai és complex, però creiem que aquesta plaça, amb la renovació i el fet que els infants del casal infantil puguin entrar i sortir i les famílies esperar-se tranquil·lament en aquesta plaça, serà una millora per fer un ús més veïnal de l’espai”.

Reubicació provisional dels tallers

Mentre durin els treballs, els tallers i activitats del casal infantil es reubicaran a altres sales del centre cívic. Les obres tenen un pressupost de 150.000 € i està previst que finalitzin a l’octubre.