Els robatoris de rellotges de gamma alta s’han reduït pràcticament a la meitat a Barcelona durant els mesos d’estiu. Segons els Mossos d’Esquadra aquest tipus de fets delictius, que tenen com a víctima sobretot els turistes, havien experimentat un ascens notable durant el 2018 i aquesta tendència es va mantenir durant els primers mesos del 2019. La pressió policial i les investigacions criminals han permès revertir la situació. Tant és així que en els mesos de juliol i agost han disminuït un 30 % els robatoris violents d’aquests objectes de luxe i un 49 % els furts.

165 detencions durant el 2019

En el que va d’any, els Mossos d’Esquadra han efectuat 165 detencions relacionades amb el furt o el robatori de rellotges de gamma alta. El 18 de juliol, per exemple, es van arrestar 13 persones, 10 de les quals van ingressar a presó, i es va intervenir una gran quantitat de rellotges valorats en més d’un milió d’euros. Al juny, la policia catalana també va detenir 24 persones que actuaven sobretot a Ciutat Vella.

Els motius del descens

Des de Mossos s’assegura que hi ha diversos factors que expliquen aquest canvi: la feina preventiva que porten a terme els agents uniformats i de paisà per detenir “in fraganti” els lladres; l’increment de la presència policial al carrer coincidint amb les hores en què habitualment els delinqüents actuen; i les diverses investigacions que s’han anat fent per desmantellar grups criminals dedicats precisament al robatori de rellotges de luxe.