(ACN) En unes declaracions a TV3 la regidora de Salut de l’Ajuntament de Barcelona, Gemma Tarafa, ha afirmat que “està sobre la taula” la possibilitat d’agrupar positius per coronavirus en determinades residències per aturar el contagi.

Proposta de Metges sense Fronteres

Tarafa ha explicat que aquesta és una de les possibilitats, com proposa Metge sense Fronteres, però que s’ha d’entendre que hi ha una “diversitat molt gran” de residències i s’analitza “la millor estratègia”. La regidora ha dit que, ara per ara, ha dit que la prioritat són aquelles petites residències on es fa difícil l’aïllament i les que tenen més casos positius. 

En la mateixa entrevista, Gemma Tarafa ha recordat que s’ha creat una oficina tècnica per respondre a la situació de les residències en la crisi sanitària actual, tenint en compte que la meitat de les 260 residències de la ciutat tenen algun cas positiu.

En aquest sentit, la regidora ha recordat que s’estan habilitant espais, com hotels, per fer l’aïllament de gent gran i ha assegurat que el consistori estarà “amatent” que arribi el personal que la Generalitat, va anunciar que hi posaria.

El dispositiu per als sensellar

D’altra banda, ha detallat que la setmana passada es va posar en marxa el pavelló de Fira de Barcelona amb 225 places per a persones sensesostre i que s’han obert fins a quatre equipaments per arribar a les 385 places.

Aquesta setmana, s’obriran 225 noves places a Fira i s’analitzarà la situació per si cal prendre noves mesures. Tarafa ha considerat que cal estendre aquesta línia d’actuació “a tota l’àrea metropolitana”.

Pavellons per alleugerir els hospitals

En les properes hores s’arribarà al màxim de 132 pacients al pavelló de la Vall d’Hebron, dimecres entrarà en funcionament el del Guinardó amb 88 places, que dona suport a l’Hospital de Sant Pau, i dijous el centre esportiu Claró amb 79 places, que dona suport a l’Hospital del Mar. A l‘Hotel Catalonia Plaza, que dona suport al Clínic, ja hi ha 30 pacients i se’n podrà arribar a 300. Tarafa ha garantit que en tots aquests equipaments “hi seran” els professionals que calguin.