(ACN) El Tribunal Suprem ha avisat a les presons catalanes que deixar que els líders independentistes passin el confinament a casa pel coronavirus pot ser un delicte de prevaricació. En un breu comunicat, fonts de l’alt tribunal han afirmat que, en cas que les juntes de tractament dels centres penitenciaris ho acordin, demanaran explicacions a la direcció i a les juntes perquè “a la major brevetat expliquin el fonament jurídic que justifica aquesta decisió”. També demanaran que s’identifiqui “de forma nominal” els funcionaris que han votat a favor d’aquest acord.

La Generalitat ha explicat que les presons estan analitzant si els interns classificats en 100.2 —com és el cas dels líders de l’1-O empresonats— poden passar el confinament a casa seva. Des del Tribunal Suprem avisen que “això s’emmarcaria en l’exigència de responsabilitats penals per la possible comissió d’un delicte de prevaricació”.

ERC reclama deixar treballar als funcionaris sense amenaces

Després del comunicat del Tribunal Suprem, la secretària general d’ERC, Marta Rovira, ha reclamat que es deixin treballar els funcionaris dels centres penitenciaris “sense cap tipus d’amenaça de ningú” i d’acord amb “criteris professionals“. En una publicació a Twitter, Rovira s’ha preguntat qui està prevaricant.