La protesta ha durat uns minuts. A les vuit del matí dues persones s’han despenjat del pont de Sarajevo i un grup d’activistes ha tallat l’avinguda Meridiana, on han exhibit una pancarta de solidaritat amb els presos que fa un temps reclamen millorar els seus drets dins la presó. Demanen eliminar els aïllaments i excarcerar els malalts mentals i crònics. Cap a les 9 h els bombers els han retirat i s’ha reobert el trànsit.

En plena hora punta, pocs minuts després de les vuit del matí, dos activistes s’han despenjat a l’avinguda de Meridiana des del pont de Sarajevo. Els ha acompanyat un grup de persones que han tallat el trànsit a la sortida de Barcelona, a la Meridiana, en direcció a la C-17. Allà han desplegat una pancarta en solidaritat amb els presos que estan en vaga de fam des de fa una setmana per millorar les condicions dins les presons. S’hi han estat durant uns minuts fins que els Bombers els han tret i s’ha restablert el trànsit.

@BernatRios Foto: @BernatRios

Només l’any 2016, 259 persones van denunciar tortures a les presons de l’estat -segons l’informe de la Coordinadora per a la Prevenció i la Denúncia de la Tortura. Entre les peticions que fan aquests activistes hi ha millorar les comunicacions dins els centres penitenciaris. Denuncien que són molts els qui tenen el correu electrònic intervingut.