Examen Guàrdia Urbana 2019 respostes

CCOO considera “desproporcionat” l’elevat nombre de suspensos en el test de cultura general de les oposicions a la Guàrdia Urbana. Un 88 % dels aspirants va suspendre l’examen, que consistia a superar 30 de les 50 preguntes. En una entrevista a ‘El matí de Barcelona’, Jordi Gallart, representant de CCOO a la Guàrdia Urbana, ha culpat l’Ajuntament dels resultats de la prova. També el responsabilitza del fet que, per culpa dels mals resultats del test, s’hagin quedat 11 places per cobrir.

“És la prova que suspèn més gent”

Gallart assegura que fa anys que des del sindicat denuncien l’elevat nombre de suspensos d’aquesta prova (l’any passat no la van superar més del 60 % dels aspirants), que considera que hauria de ser secundària i fer el cribratge amb altres tipus de prova com el temari policial o una altra que servís per detectar la vocació dels aspirants a formar part del cos policial. “En els últims set o vuit anys és la prova que suspèn més gent”, afirma. Entre les 50 preguntes del test hi ha “quin és el dia de la dona treballadora”, “qui és l’autor del llibre ‘It’” o “en quin districte estan ubicats els jardins de Can Fargues”.

Segons aquest representant sindical, el test de cultura general, que és obligatori per llei en aquest tipus d’oposició, tenia sentit als anys 80 quan hi havia un nivell molt alt d’analfabetisme i s’havia de garantir que un funcionari públic tingués un mínim de cultura general. Una situació que ara, el 2020, ja no passa, assegura Gallart. Pots escoltar l’entrevista completa a Jordi Gallart aquí:

“Els companys també han fet el test”

Gallart felicita betevé per haver fet públic el test de cultura general que ja han fet més de 50.000 persones al web de betevé. “Està molt bé que l’hàgiu fet públic”, explica. També reconeix que alguns agents que formen part del cos de la Guàrdia Urbana han aprofitat els descansos per provar de respondre les preguntes que surten a l’examen. Tot i això, considera que no és el mateix respondre les preguntes des de la comoditat de casa, o amb els amics i la família, que fer-ho sota la pressió de jugar-se unes oposicions i amb nervis.