Examen Guàrdia Urbana
Més de 50.000 usuaris han participat en l’examen de cultura general de la Guàrdia Urbana. En les oposicions reals, només el 12 % dels aspirants va ser capaços de passar la prova, que consistia en 50 preguntes tipus test (amb penalització de 0,25 punts per resposta errada). Quin és el percentatge de participants que haurien passat la prova? Quines són les preguntes més encertades? I les més difícils? Ho responem amb les primeres 23.000 participacions.

 

El 96 % dels participants encerten com a mínim la meitat de respostes

Gairebé tots els participants han aconseguit contestar correctament almenys 25 de les 50 preguntes, concretament més del 96 %. Aquesta xifra serviria per aprovar l’examen? Només si els aspirants haguessin deixat en blanc la resta de preguntes. Per tant, si es responen les 50 preguntes de la prova, cal arribar a les 30 respostes correctes per passar-lo. En aquest cas, el percentatge d’aprovats en el nostre test baixa fins al 63,62 %, una xifra molt per sobre del 12 % dels aspirants de la Urbana.

Greta Thunberg i la Vall d’Aran, les respostes més fàcils

La majoria de participants sabien que Greta Thunberg és la noia sueca de 16 anys que vol aturar el canvi climàtic. El 99,25 % dels usuaris han encertat la pregunta. Molt a prop queda la resposta a la pregunta de quina comarca catalana forma part del país occità i té la seva pròpia llengua. El 98,89 % dels que han participat en el test han encertat amb la resposta de la Vall d’Aran.

Hi ha dues preguntes que també ha encertat més del 95 % de la gent. La gran majoria d’usuaris sabien que la Marató de TV3 estava dedicada a les malalties minoritàries (95,03 %) i que el significat de “www” és world wide web” ho sabien el 95,8 % dels participants.

El Centre LGTBI, el World Press Photo i la cruïlla Tànger/Àlaba, els més fallats

Només un de cada quatre participants han encertat que Ronaldo Schemidt es va emportar el World Press Photo 2018 (26,41 %). Molta gent ha optat per Roger Turesson, que també es va endur un tercer premi al World Press Photo.

Poca gent sap que recentment a la confluència dels carrers de Tànger i Àlaba, al barri del Poblenou, s’ha inaugurat un equipament per a persones sense llar. Només el 28,44 % dels participants han encertat la pregunta. El 57,1 % ha apostat per la resposta de superilla, que era incorrecta.

El centre especialitzat en el col·lectiu LGTBI de Catalunya es va inaugurar aquest darrer any al barri de Sant Antoni. Només un 31,11 % dels usuaris han encertat aquesta pregunta, i la majoria han optat per dir que era al Raval (40 %).

Els millors i els pitjors resultats

Fins a 75 participants en el test han respost bé les 50 preguntes. Qui ho ha fet millor és una persona que ha estat capaç de respondre correctament totes les qüestions en només tres minuts i 38 segons. També ho han fet molt bé els 90 participants que han encertat 49 preguntes i els 104 que han triat l’opció bona en 48 ocasions.

A l’altra banda hi ha una persona que no ha respost correctament cap pregunta i 17 que s’han quedat en 13 o menys respostes correctes. El resultat més repetit és el de 31 encerts, en el 7 % dels casos.

L’aprovat més ràpid s’ha aconseguit en dos minuts i 46 segons fent 43 encerts, i el més lent, amb 34 respostes bones, s’ha fet en 10 hores i 22 minuts (imaginem que aquest usuari tenia coses més importants a fer entre pregunta i pregunta).