tram central ronda sant antoni

El regidor de Polítiques LGTBI de l’Ajuntament de Ripollet (el Vallès Occidental), Fran Sánchez, ha denunciat a Twitter que ha estat víctima, juntament amb un amic seu, d’un incident homòfob a la ronda de Sant Antoni, al Raval. El regidor, que també és portaveu del Front d’Alliberament Gai de Catalunya (FAGC), ha denunciat els fets a l’Observatori contra l’Homofòbia perquè activi els protocols corresponents.

Els fets van passar aquest dimecres a la tarda, quan Sánchez estava passejant amb un bon amic pel Raval. Uns joves els van xutar una pilota, que ells no van parar amb els peus. Llavors, els joves els van cridar “Marietes de merda” i se’n van riure dient-los expressions com “Mengeu-me la polla” i “Que us donin per cul”. Sánchez ha explicat que va respondre als joves homòfobs dient-los “que sí, marietes de merda i amb molta honra”. Després, els joves els van seguir increpant i els van tirar la pilota a sobre.

L’Observatori contra l’Homofòbia activa el protocol

Sánchez va comunicar l’incident a l’Observatori contra l’Homofòbia, que l’ha registrat i ha activat els protocols d’actuació en aquests casos. A més, han posat a disposició dels afectats els serveis jurídics de l’entitat per si denuncien els fets i també un acompanyament psicosocial. De moment, però, els afectats no han presentat cap denúncia als Mossos i estan estudiant si ho fan properament.

Des de l’Observatori condemnen l’agressió i tornen a reclamar que “cal aturar aquesta xacra d’odi”.

“Absolut rebuig a la violència homòfoba i al terrible augment de la LGTBI-fòbia. Tot el meu afecte i suport a l’amic i company del FAGC”, ha expressat el president de l’OCH, Eugeni Rodríguez, que dilluns vinent presentarà públicament un informe sobre l’estat de la LGTBI-fòbia a Catalunya.