Argimon

(ACN/redacció) El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, ha assegurat que no es planteja limitar l’accés a certes activitats només a aquells que s’hagin vacunat completament, com ja es fa a França i Itàlia, fins que “tothom” hagi tingut l’oportunitat de rebre el vaccí. En una entrevista a ‘El Punt Avui’, ha defensat que cal “una llei que ho empari”, però que això s’ha de fer “pensant que tothom ha tingut l’oportunitat de vacunar-se de la covid i, a hores d’ara, encara no és així”. Argimon considera que el certificat de vacunació “no pot ser mai discriminatori” i per això creu que els esforços s’han de centrar a vacunar “tothom”.

En qualsevol cas, sí que ha dit que ja han començat a “preparar-ho” consultant el comitè de bioètica.

Una pràctica ja instaurada en alguns llocs

França ja ha restringit l’accés de les persones no vacunades o sense PCR negativa als restaurants, mentre que Itàlia també ho ha aplicat per a restaurants, bars o cinemes. Argimon veu lògic que a Catalunya es vagi en aquesta direcció, però creu que ara no és el moment i que primer cal que tothom hagi tingut la possibilitat de rebre el vaccí.

“És diferent aplicar el document digital de vacunació covid per viatjar a països europeus que traspassar-ho a l’entorn nacional“, ha afegit.

El toc de queda caldrà “tot l’agost”

Sobre el toc de queda, ha dit que caldrà anar “setmana a setmana” i que el manteniment de la mesura dependrà del que digui el TSJC. “Però des del punt de vista epidemiològic, sí, el necessitarem tot l’agost”, ha remarcat.

També ha dit que la cancel·lació de les vacances dels sanitaris és “una possibilitat real” i ha remarcat que els professionals no es plantejaran “mai” l’opció que perilli l’atenció a la població.

Oriol Mitjà li porta la contrària

Paral·lelament, l’epidemiòleg Oriol Mitjà creu que sí que s’ha de restringir l’entrada de no vacunats a “llocs de risc”. com la restauració o l’oci nocturn. L’epidemiòleg també aposta per tancar l’interior de bars i restaurants i defensa injectar una “dosi recordatòria” o tercera dosi.