Els molinets han estat l’element imprescindible per participar en el ball. Pràcticament tothom qui s’hi ha acostat en portava un. Els colors d’aquests elements de vent han tenyit tota la Sala Moragues, però també les màscares. Els nens se n’han posat de personatges ben diferents. Durant tot el vespre no han deixat de ballar al ritme de l’orquestra del Sarau. I tot això ho han fet acompanyats de la reina Belluga, l’autèntica protagonista de la festa. Aquesta vegada s’ha vestit de llarg per fer la seva presentació oficial davant dels barcelonins.

El regnat de la gresca i la disbauxa va començar ahir al vespre amb l’Arribo. La reina Belluga, que va proclamar el seu regnat després de disputar-se’l amb el rei Carnesoltes, va donar la benvinguda al Carnaval, i ho va fer amb un discurs crític i reivindicatiu, en què va carregar contra l’abundància de pocs, els polítics que menteixen i els que no saben estimar. És el primer Carnaval en les darreres dècades en què la reina Belluga roba el protagonisme al rei Carnestoltes.

Aquest divendres s’han celebrat les rues escolars impulsades per cada centre i demà arriben les rues populars que recorreran els barris de la ciutat. Se’n faran una trentena, amb grans carrosses, comparses, disfresses i coreografies protagonitzades per veïns, entitats i associacions de tota la ciutat que convertiran els carrers en una festa.

Diumenge les activitats festives continuen amb la Taronjada, un dels actes més tradicionals en què participa tota la família. La plaça Comercial serà l’escenari principal, hi haurà música, ball, i fins i tot, s’ha organitzat una flaixmob col·lectiva. Abans es farà una cavalcada amb la reina Belluga i els Set Ambaixadors, i quan arribin a la plaça Comercial començarà el ball de màscares. Tot això, amb tota la plaça tenyida de confeti taronja.

El Carnaval s’acabarà la setmana vinent, el Dimecres de Cendra, amb el tradicional enterrament de la sardina.