Són els Set Ambaixadors de les antigues viles històriques de la ciutat. Com les Corts, Sants o Sarrià - Sant Gervasi, però també representen els set pecats capitals. AMBAIXADOR "Bafallut de Grassot, Gràcia, Color groc i represento la supèrbia." Aquesta cercavila pel Born, plena de bogeria i de música, és el preludi a l'Arribo de la reina Belluga i està presidida pel Rodanxó i la Rodanxona. Dos gegants amb molta història que van viure el seu primer Carnaval l'any 1859. L'objectiu dels barcelonins, aleshores i ara, és el mateix... I finalment fa acte de presència la reina, que durant una setmana serà la responsable que es visquin a la ciutat dies d'intensa disbauxa. Després d'una aparició d'altura, la reina Belluga encara ha hagut de disputar el regnat a l'anterior rei Carnestoltes. I com marca la tradició, la lectura del ban de la reina Belluga obre oficialment el Carnaval a la ciutat. REINA BELLUGA "Que visqui aquest Carnaval, viscaaaa!" El fi de festa a la plaça Comercial ha anat a càrrec dels focs tradicionals, aquests en concret s'han recuperat dels Carnavals de la ciutat dels segles XVII i XVIII.

L’Arribo del Carnaval ha arrencat a la plaça de Sant Cugat, amb la Cercavila dels Set Ambaixadors, representants dels set vicis. Els colors i el confeti han omplert els carrers del barri de Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera fins a les portes de l’antic Mercat del Born. La reina Belluga, un personatge recuperat del segle XVII, ha lluït un vestit inspirat en la Barcelona vuitcentista obra de la dissenyadora Valeria Civil. La seva arribada, en una tirolina, ha deixat bocabadat el públic.

El rei Carnestoltes i la reina Belluga s’han enfrontat al jaciment d’El Born Centre Cultural. L’un ha volgut defensar el reu regnat, però l’altra l’hi ha usurpat en un duel musical de saxo contra guitarra elèctrica. L’artista Pau Riba ha interpretat un cop més el rei Carnestoltes i la pallassa Alba Sarraute ha donat vida a Belluga. Després de la coronació, la nova reina de la setmana més esbojarrada de la ciutat ha llegit i cantat un ban reivindicatiu i crític contra els “polítics mentiders” i els de “l’abundància dels pocs”. En el discurs, també ha demanat posar fi als desnonaments i fer fora els Borbons. A continuació, la plaça Comercial s’ha encès amb els Focs de Carnaval, una tradició dels segles XVII i XVIII que es va recuperar l’any 2014.

La gresca continuarà aquest divendres amb el Ball del Molinet, que tindrà lloc a la Sala Moragas d’El Born Centre Cultural. Les rues dels barris tindran tot el protagonisme dissabte, i diumenge serà el torn de l’explosió de colors de la Taronjada. El Carnaval s’acomiadarà dimecres amb l’enterrament de la sardina.