Aquest dissabte, durant la cinquena nit d’aldarulls a Barcelona, es van repetir els saquejos a comerços del centre de Barcelona. Un dels establiments vandalitzats va ser un estanc situat al Portal de l’Àngel. La propietària de l’establiment, Fernanda Domingues, xifra en uns 6.000 o 7.000 euros les pèrdues ocasionades pel robatori i explica que els lladres van destrossar els expositors i es van endur tabac i articles per a fumadors.

Domingues considera que les persones que van saquejar el seu negoci “no estaven a la protesta ni tampoc els hi interessa la protesta”, sinó que “van aprofitar que la policia estava involucrada en un lloc per fer mal a un altre”. La propietària de l’estanc, a més, lamenta que en 22 anys “és la primera vegada” que els passa un fet així, “amb violència i trencament de coses”. “Ens sentim impotents aquí perquè la major part de les tendes grans estan tancades”, sentencia Fernanda Domingues.

Detrosses i robatoris també en altres punts del centre

Les destrosses en aquest local les va provocar un grup de joves que, tan bon punt va començar a caminar la manifestació des de la plaça de la Universitat, se’n van distanciar corrent per la ronda de Sant Pere. La trentena d’esvalotadors va tirar pedres a la façana del Palau de la Música i després va moure’s fins al portal de l’Àngel, on van vandalitzar l’estanc i una botiga de carcasses de mòbil que hi ha al costat.