reunió de l'Ajuntament amb comerciants

L’alcaldessa, Ada Colau, i el primer tinent d’alcalde, Jaume Collboni, s’han reunit aquest dilluns a la tarda a l’Ajuntament amb representants dels eixos comercials de la ciutat i d’entitats del sector hoteler i de la restauració. La trobada ha servit per fer balanç de les destrosses i saquejos que han patit alguns establiments després de sis nits consecutives d’aldarulls posteriors a les manifestacions contra l’empresonament de Pablo Hasél. Aquestes destrosses se sumen a la crisi econòmica provocada per la pandèmia del coronavirus. L’objectiu de la trobada, segons ha explicat Colau en la benvinguda, és escoltar el sector.

Recursos municipals per “tornar a la normalitat”

En una visita al passeig de Gràcia, aquest dilluns al matí, el primer tinent d’alcalde, Jaume Collboni, ha reiterat la “condemna de qualsevol acció violenta” i ha expressat el suport de l’Ajuntament als cossos policials. Collboni ha explicat que el consistori posarà a disposició dels comerciants recursos municipals per “tornar a la normalitat al més aviat possible”. El dirigent del PSC no ha concretat la quantitat i ha recordat que les assegurances poden cobrir les destrosses provocades pels aldarulls.

“Avaluarem si l’Ajuntament ha de fer una contribució específica”, ha apuntat Collboni, que ha recomanat als comerciants parlar primer amb les asseguradores. El primer tinent d’alcalde confia que els saquejos i robatoris acabin en mans de la justícia i ha demanat al govern en funcions de la Generalitat que sigui més clar a l’hora de condemnar els aldarulls. “No pot ser que s’instal·li a la ciutat la sensació que no tenim un govern [a la Generalitat] que faci front a una situació tan dolenta”, ha sentenciat.