Del 15 al 24 de juliol, la Caravana Obrim Fronteres ha recorregut els passos de fronteres d’ahir i d’avui a Europa. En aquesta ruta, l’entitat ha passat per Irun, Bielsa, Perpinyà, Argelers, la vall Susa i Torí. Tot, per acabar aquest cap de setmana a Barcelona amb una trobada i un sopar col·lectiu a càrrec de col·lectius de dones migrants, com Sindillar. A més, també han realitzat una ruta per la petjada colonial de la ciutat.

Les fronteres d’Europa

Enguany la Caravana Obrim Fronteres ha fet memòria sobre les fronteres interiors europees, que en el segle passat van ser clandestines per a aquells que s’enfrontaven als règims totalitaris europeus. En aquest sentit, asseguren que aquestes fronteres tornen a ser clandestines per als qui s’enfronten a les polítiques migratòries, econòmiques i comercials de la UE”.

Manifestació a Torí

Durant aquests nou dies de caravana, els participants han realitzat accions de denúncia com, per exemple, una manifestació a Torí davant d’un centre de detenció de persones migrants. L’edició del 2018 també va dirigir-se a Itàlia, on va denunciar ”la situació de les persones migrants i refugiades” posant el focus en la lluita feminista.