L’onada de calor llarga, que ha implicat un augment intens de les temperatures, ha activat totes les alertes. Per aquest motiu, fa gairebé 10 dies que es van implementar algunes restriccions a les activitats d’oci als espais naturals com Collserola. Entre les diverses mesures, alguns miradors del parc natural s’han tancat. En aquest sentit, aquest diumenge al matí un equip de betevé ha pogut comprovar que l’activitat a miradors com el d’Horta o Montbau ha estat pràcticament nul·la.

De fet, Iván Enríquez, del restaurant Green LEKA Can Valldaura, situat al parc, explica que han notat com l’activitat a Collserola ha disminuït molt des de l’inici d’aquestes restriccions. Fins i tot, Enríquez diu que han decidit que aquest diumenge sigui l’últim dia d’activitat i començar les vacances.

Als vespres, més activitat

Això, però, contrasta amb la imatge que s’ha pogut veure durant els vespres, quan algunes persones aprofiten les temperatures més agradables per apropar-se als miradors. En alguns espais com el Mirador d’Horta, que no està tancat, els cotxes aparquen i barcelonins i turistes accedeixen als bancs amb total normalitat.

En canvi, el pàrquing del Mirador de Montbau sí que està tancat. La falta d’indicacions o cartells, però, fa que alguns despistats aparquin els cotxes i motos fora de l’espai delimitat i accedeixin als berenadors.

Incompliment miradors tancats