Els usuaris han estrenat el nou canviador inclusiu de la platja de Sant Miquel, adaptat per a persones amb discapacitat, i no n’han quedat satisfets. Expliquen que l’espai és insuficient per abastir la quantitat d’usuaris que acostumen a anar-hi. “Si poses un canviador tan complet però no amplies l’espai, no hi caben els usuaris“, diu Cristina Garcia, membre de la plataforma Accessibilitat Ciutat i Platges Barcelona.

Tot i que valoren positivament la introducció de les cadires hidràuliques o la pèrgola, denuncien que s’han quedat sense el material necessari per tapar l’espai i assegurar que tots els usuaris puguin estar a l’ombra en plena onada de calor: “Sempre ens quedem a mitges. Posen la pèrgola, però no posen ombra perquè se’ls ha acabat la lona“, explica Àngel Urraca, també membre de la plataforma Accessibilitat Ciutat i Platges Barcelona.

Interior del mòdul del canviador inclusiu de la platja de Sant Miquel

Calcula que només hi ha espai per a una vintena d’usuaris quan acostumen a ser al voltant d’un centenar. A la platja de la Nova Icària, “divendres passat érem 115 persones. Ens tenen aquí amb el mínim per tapar boques. És una presa de pèl”, sentencia Urraca.

Treballadors en condicions precàries

Els usuaris també miren pels treballadors que els han d’atendre i creuen que han empitjorat les condicions en què han de treballar. Asseguren que no tenen aigua ni una font per refrescar-se, així com un lavabo per a ells. “Els han tret als treballadors el seu propi espai i els han privat de tenir una font pròpia”, denuncia Garcia, qui creu que “hi ha molt pocs treballadors i en males condicions”.

No es pot tenir un punt accessible tan deficitari, tant per als treballadors com per a les persones
Cristina Garcia, membre de la plataforma Accessibilitat Ciutat i Platges Barcelona

Asseguren que han intentat interpel·lar els responsables de l’Ajuntament a través de les xarxes socials i els han demanat una reunió, però no n’han obtingut cap resposta: “No ens presten cap tipus d’atenció ni de diàleg”, lamenten.