Agressió Casal Popular Noubarris

Diversos membres del Casal Popular 3 Voltes Rebel, de Nou Barris, denuncien que un grup de persones van boicotejar la festa de comiat de la temporada del casal a la plaça de Treballadores i Treballadors de la Harry Walker, aquest dissabte. Segons expliquen des del casal, durant un moment de la festa —que realitzaven en col·laboració amb l’entitat Defensem Cuba— es van produir diverses agressions “per motius polítics i LGTBI-fòbics”.

Un dels membres de la gestora del casal, Francisco Garrobo, ha explicat a betevé que l’entitat tenia el permís de l’Ajuntament per celebrar durant tot el dia la festa Sempre és 26, que serveix per tancar la temporada del casal. “Quan vam arribar a la plaça hi havia pintades anticomunistes, més tard van arribar un grup de dues o tres persones amb cartells i van trencar els nostres i van posar els seus”.

Cops de puny i de cap

El problema, però, diu que va ser que poca estona després també va arribar “un home amb actitud més agressiva”. Garrobo comenta que feia crits i que “cap a les dues del migdia, durant l’actuació d’una companya trans, va proferir insults trànsfobs“. En aquell moment va ser, segons explica, quan membres del casal van demanar-li que no molestés: “Ell va començar a donar cops, molt agressiu, i els companys es van intentar defensar”. Finalment, els Mossos i la Guàrdia Urbana hi van intervenir i se’l van emportar. Tot i això, a mitja tarda “l’home va tornar a aparèixer, vam trucar a la policia i se’l van tornar a emportar”.

Tots dos grups han presentat denúncies

Tot plegat, però, ha acabat amb diverses denúncies. Segons explica Garrobo, d’una banda quatre persones alienes al casal han denunciat membres de l’entitat per agressions. D’altra banda, una de les membres del casal va denunciar l’home i tres persones més han fet un informe de lesions i presentaran denúncia durant aquests dies. A més, el casal es reunirà el pròxim dimarts i ja estan preparant una denúncia per delicte d’odi polític i una altra per delicte d’odi LGTBI-fòbic.

Segons la Guàrdia Urbana, que es va fer càrrec del cas amb el suport de Mossos, hi ha cinc persones investigades per lesions.