La Sagrada Família ha mostrat en un vídeo com serà la capella de l’Assumpta de la Sagrada Família, la propera gran fita de la construcció del temple. Amb una gran cúpula de 30 metres d’alçària, la capella s’acabarà de construir el 2025, quan es donarà per finalitzada la façana nord, la que dona al carrer de Provença.

Detall de l’interior de la cúpula de la capella de l’Assumpta

Antoni Gaudí va projectar aquesta capella just en el punt central del claustre, darrere de l’absis. És de planta quadrada, d’uns 10 metres per cara i amb entrada des del carrer. La cúpula, en forma d’hiperboloide, estarà acabada per una corona imperial i una creu a l’exterior. L’interior la cúpula serà com un mantell perquè Gaudí es va inspirar en la forma de llitera o cadafal, on tradicionalment
reposa la Mare de Déu abans de pujar al cel.

La capella i la torre de Jesús, a punt pel centenari de la mort de Gaudí

El 2025 també serà l’any que es coronarà la torre de Jesús, la central i més alta de totes, amb l’enorme creu de quatre braços. La inauguració oficial de la torre, però, serà l’any 2026. Es vol, així, que l’acte coincideixi amb el centenari de la mort d’Antoni Gaudí.

El mateix any es començarà a treballar en la façana sud, la de la Glòria, la més polèmica. No per la seva verticalitat, que els responsables del temple preveuen haver acabat en uns 10 anys, cap al 2033, sinó per l’enorme escalinata que hi donarà accés i que, segons el projecte de Gaudí, ocupa l’espai d’edificis d’habitatges, que haurien d’anar a terra.

Els responsables de la Sagrada Família i la Junta Constructora davant una maqueta del temple