Ferran López, el màxim responsable actual del cos després de la destitució del major Trapero, ja va comparèixer com a testimoni a l’Audiència Nacional per la causa contra el major i una intendent per un presumpte delicte de sedició. Ara, però, ho farà davant el Suprem juntament amb tres comissaris més: Joan Carles Molinero, número dos actual i cap de la comissaria de Coordinació Central, i Emili Quevedo, cap de la comissaria general tècnica de Planificació de la Seguretat. Manel Castellví, exmàxim responsable d’Informació, compareixerà l’endemà juntament amb un sergent i un inspector que ha proposat Jordi Cuixart, ja que van dirigir l’àrea de mediació al Departament d’Economia durant les concentracions del 20 de setembre.

En la interlocutòria, el jutge desestima diverses peticions que van fer les defenses d’Anna Gabriel i Mireia Boya, de la CUP, per ser “improcedents”. Entre d’altres, demanaven que els Mossos o l’Ertzaintza fessin un informe sobre si els guàrdies civils i policies espanyols desplaçats a Catalunya van ser acomiadats de Huelva amb els crits “A por ellos” i també que es reclamés al Servei Català de Salut un informe sobre els ferits l’1-O per les càrregues policials.

Llarena també rebutja unir al Suprem la causa contra Trapero

El jutge també ha rebutjat la petició de l’exconseller Forn d’acumular la investigació de l’Audiència Nacional contra el major dels Mossos d’Esquadra, Josep Lluís Trapero i la intendent Teresa Laplana. En la seva petició, Forn argumentava que era “catedralícia”, ja que a l’Audiència s’indaga en la suposada passivitat policial el 20 de setembre i en el referèndum de l’1-O, i ell està encausat al Suprem per la mateixa suposada inacció policial. El jutge, però, diu que ell se centra en els ideòlegs i dirigents del procés sobiranista, però no en els que van col·laborar o facilitar-ho.