L’escola bressol privada Mis Pollitos del 22@ ha tancat de forma sobtada les portes. Aquest divendres al matí, una quinzena de famílies s’han trobat amb el centre sense funcionament. Es tracta d’una llar d’infants privada situada en un edifici propietat de la Comissió Nacional del Mercat i la Competència, que el tenia llogat.

Ja feia mesos que les famílies d’aquest centre, alertades pel personal docent, sabien que la situació de l’escola bressol “perillava”. Algunes de les mestres els havien explicat que no els pagaven la nòmina a temps i que el centre no era viable. Això va fer que alguns pares i mares decidissin matricular els fills (de zero a tres anys) en altres centres. Tot i això, una quinzena de famílies van decidir continuar i aquest divendres s’han trobat amb les portes tancades. Ara han contactat amb el Consorci d’Educació perquè els ajudi a buscar un altre centre. L’escola bressol Mis Pollitos té la seu social a Salamanca i diverses franquícies repartides per tot l’estat. De fet, aquesta mateixa setmana ha tancat un altre dels centres que tenia precisament a Salamanca. Es dona el cas que la propietària de l’empresa és una de les persones investigades en el cas de corrupció Lezo, entorn de l’expresident madrileny Ignacio González.

El centre de Barcelona està situat  a l’edifici de la seu de la Comissió Nacional del Mercat i la Competència, que tenia llogat l’espai. Les famílies critiquen que l’organisme prorrogués, al setembre, la concessió de l’espai a aquesta empresa, tot i saber la situació legal de la propietària. A més, asseguren que en cap moment no els han ofert ajuda. Tot i això des de la CNMC afirmen en un comunicat que aquest divendres han atès les famílies afectades i que estan intentant localitzar l’empresa Mis Pollitos perquè torni a prestar el servei. Diuen que lamenten la situació i que es comprometen a “prendre les mesures necessàries per solventar-la”.