Els amarradors del port de Barcelona han signat aquest divendres un acord amb l’empresa Mooring and Port Services. D’aquesta manera finalitza una vaga que es va iniciar aquest dijous i que havia de durar tres jornades. Els empleats que van ser acomiadats per desobediència d’un superior, tindran una suspensió de sou i feina que serà de 31 dies. Per la seva banda, l’empresa ha confirmat a betevé que s’ha signat l’acord, tot i que no ha volgut fer més valoracions.

L’acord ha arribat després que els amarradors del port comencessin una vaga de tres dies aquest dijous. El mateix dia els advocats de les dues parts implicades es van trobar per tancar la negociació. Segons un dels treballadors despatxats, Francesc Foixench, aviat tornaran a la feina, tot i que no s’ha pactat una data concreta però sí que es coneixen les condicions que ha posat la companyia: tenir un mes de suspensió de feina i sou i posposar el judici d’una demanda col·lectiva dels empleats que denuncien les hores de més que fan a l’any, xifrades en 186 i que no són remunerades. En canvi, els ha admès el dret a recórrer judicialment contra la sanció.

amarradors del port de Barcelona protesten

Els treballadors es van concentrar aquest dijous a les portes de l’empresa per demanar la readmissió dels empleats. Segons van dir, l’empresa els va encarregar una feina d’avituallament de bucs que per conveni no els pertoca fer. També van denunciar que els havien obligat a transportar material químic que podia resultar perillós. És per aquest motiu que es va desencadenar el conflicte.