Amb la vista posada en la preinscripció escolar pel curs 2018-2019, que habitualment s’obre a finals de març, el Ministeri d’Educació estudia si pot modificar les normes que regeixen el procediment. Mentre estudien la mesura, el secretari d’Estat d’Educació, Marcial Marín, ha assegurat que el Govern espanyol està “conscienciat amb el problema” i que encara té temps per aclarir si li competeix intervenir en aquest aspecte abans que s’obri el termini. Ha augurat que la decisió es comunicarà d’aquí a unes setmanes, dins del paquet de mesures que l’Estat prepara si el 155 continua aplicant-se més enllà del març. La proposta d’incloure la casella del castellà sorgeix del sindicat Acció per la Millora de l’Ensenyament Secundari (AMES), que ha iniciat una recollida de signatures a través del web Change.org. De moment n’ha recollides unes 3.000.

S’amplia la investigació per adoctrinament als llibres de text 

Paral·lelament, el Ministeri d’Educació també ha confirmat que ampliarà la investigació dels llibres de text a Catalunya per possible adoctrinament. Fins ara s’havia encarregat a l’Alta Inspecció Educativa un informe detallat del contingut dels llibres de text de secundària a Catalunya, que ara es vol ampliar també als de primària.

Els funcionaris catalans denuncien que el 155 atura projectes

El col·lectiu de funcionaris catalans han presentat avui al president del Parlament, Roger Torrent, una actualització de l’informe “Servidors.cat”, que analitza els efectes de l’aplicació del 155 a Catalunya. Segons els treballadors públics, la intervenció de l’Estat està fent que molts projectes i accions quedin bloquejats o endarrerits. També el sindicat de funcionaris CSI-F ha explicat en una reunió amb Ciutadans que encara tenen pendents de cobrar pagues extres ajornades i ha alertat d’una “situació precària i de paràlisi” dels serveis públics a Catalunya.