El militar francès que diumenge, 30 de desembre, va ser detingut pels Mossos d’Esquadra, després d’intentar entrar a la Sagrada Família amb carregadors i municions d’una pistola, ha estat deixat en llibertat amb càrrecs aquest dimarts al migdia. Així ho ha decidit el Jutjat d’Instrucció número 21 de Barcelona. L’home haurà de personar-se periòdicament al jutjat que li pertoqui pel seu lloc de residència, segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, ja que continua oberta la causa per tinença il·lícita d’armes.

L’home va ser detingut després que els vigilants de seguretat del temple avisessin els Mossos en comprovar a l’arc de seguretat el carregament que duia a la bossa. La imatge de l’escàner l’han publicat diversos mitjans de comunicació.

Seguretat Sagrada Família

Interior descarta el mòbil terrorista

El ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska, ha descartat el mòbil terrorista en relació amb la munició que duia el militar francès. Marlaska diu que les explicacions que va donar l’home són “molt versemblants”.  De fet, segons fonts policials, l’home va assegurar que no volia cometre cap atemptat sinó que s’havia emportat la munició i els carregadors per error. Tampoc no portava la pista a sobre, sinó que els Mossos la van trobar dins del cotxe quan estaven fent les investigacions.

Segons la policia, el detingut els va explicar que visitava la basílica amb la seva família, i va col·laborar en tot moment amb les forces de seguretat.

El conseller d’Interior, Miquel Buch, ha afirmat que amb la investigació que han fet els Mossos “no donen molt de fonament a la possibilitat que hi hagi un perill imminent amb aquesta persona”.

Normalitat a la Sagrada Família

L’endemà d’aquest incident, la Sagrada Família va obrir portes amb normalitat i el funcionament del temple no es va veure alterat en cap moment. Ara fa tot just un any que els responsables d’aquest espai van instal·lar-hi detectors i escàners per incrementar els controls de seguretat, similars als que es fan servir als aeroports. Fins llavors, els controls de bosses i motxilles es feien amb inspeccions visuals i detectors de metalls manuals.

Seguretat Sagrada Família

Reforç policial fins a Reis

Aquesta detenció a la Sagrada Família s’ha fet pocs dies després que s’activés un reforç del dispositiu policial a les zones més concorregudes per una amenaça terroristaL’alcaldessa, Ada Colau, va afirmar fa uns dies que el reforç es mantindrà fins després de Reis. El conseller d’Interior, Miquel Buch, també ha confirmat que aquest dispositiu s’allargarà fins al dia 6 de gener. S’estan controlant les zones més turístiques després que els Estats Units emetessin una alerta el 23 de desembre passat en què alertaven els seus ciutadans que incrementessin les precaucions en les àrees de més moviment de vehicles i autobusos, sobretot a la Rambla.