L’escultura ‘Gat’, de Fernando Botero, ha canviat d’emplaçament. De fet s’ha traslladat només uns metres de la rambla del Raval, lloc que va adoptar com a casa el març del 2003. Aquest canvi d’emplaçament està inclòs en els treballs de remodelació de la rambla del Raval, unes obres que volen potenciar els usos veïnals del passeig i de les places de Salvador Seguí i de Vázquez Montalbán. Els treballs, que es van iniciar el març passat, està previst que finalitzin la propera tardor i tenen un pressupost d’un milió d’euros.

El ‘Gat’, de Botero, al mig del passeig

El ‘Gat’, de Fernando Botero, s’ha mogut. Tot i que continua a la rambla del Raval, lloc a què va arribar fa 16 anys, ara s’ha ubicat al mig del passeig, just davant de la plaça de Vázquez Montalbán. Fins al trasllat era a un extrem del passeig, el més proper al mar.

El canvi d’emplaçament estava previst en les obres de reurbanització de la rambla del Raval, unes obres que tenen com a objectiu fer més veïnal aquest passeig.

Icona del Raval

El ‘Gat’, de Fernando Botero, s’ha convertit en una icona del barri del Raval i, fins i tot, alguns col·lectius l’han sumat a les seves reivindicacions. De fet molta gent quan parla de l’escultura l’anomena el ‘Gat del Raval’. L’Ajuntament el va adquirir l’any 1987 i fins a arribar a la rambla del Raval ha passat per tres emplaçaments diferents.

Un gat molt mòbil

Primer es va situar al Parc de la Ciutadella, davant la cascada, durant les Olimpíades es va instal·lar davant les Piscines Picornell, i després es va ubicar a les Drassanes de Barcelona.

El maig del 2002 Fernando Botero va reclamar a l’Ajuntament que traslladés l’escultura a un emplaçament on es pogués gaudir de la peça en tota la seva perspectiva i va proposar com a emplaçament la plaça dels Àngels, davant del MACBA.

Finalment el districte de Ciutat Vella es va decidir per la rambla del Raval i el ‘Gat’ va arribar al passeig el 28 de març del 2003.