Els veïns del carrer de Secretari Coloma, al barri del Camp d’en Grassot i la Gràcia Nova, han votat canviar-li el nom pel de Pau Alsina. Ho han decidit en una consulta ciutadana vinculant duta a terme pel districte de Gràcia per tal d’eliminar el nom de Secretari Coloma del nomenclàtor barceloní. Hi han votat la meitat dels veïns, dels quals, més del 62 % han decidit retornar al nom anterior.

El canvi de nom ha estat debatut per la Comissió de Nomenclàtor de Gràcia, que finalment ha decidit portar a votació el nom de Pau Alsina, que donava nom al carrer abans que fos anomenat Secretari Coloma. Alsina va ser teixidor barceloní, regidor de la ciutat i diputat a les Corts Generals pel Partit Republicà Democràtic l’any 1866. El nom de Secretari Coloma fa referència a Joan de Coloma, que va ser secretari dels Reis Catòlics i del Tribunal del Sant Ofici de la Inquisició. 

Tal com estableixen les normes de funcionament de la Ponència del Nomenclàtor, s’ha consultat els veïns del carrer si volien tornar a l’antic nom, al de Pau Alsina. Dels 2.201 veïns que podien votar, hi han participat 1.041, dels quals 654 han acceptat retornar a l’antic nom.