Els veïns del Bon Pastor, Baró de Viver i Sant Andreu disposen d’un espai nou on es poden desenvolupar activitats socials i culturals. La Màquina és un local de 165 m2 ubicat al carrer de São Paulo, al Bon Pastor. Va obrir portes al juny del 2018 i s’hi desenvolupen unes 25 activitats mensuals.

Espais diàfans gratuïts

L’espai cultural i social la Màquina es troba dividit en dos nivells. A l’accés al local hi ha una zona d’exposicions de 76 m2, un magatzem, la recepció i un lavabo adaptat. En el segon nivell hi ha un espai polivalent de 63 m2 per fer xerrades, conferències o presentacions.

L’ús de la Màquina és gratuït per a les entitats del Bon Pastor, Baró de Viver i Sant Andreu que hi vulguin realitzar activitats socials i culturals. Segons el gerent del Centre Comercial la Maquinista, Víctor García, “la Màquina neix amb la voluntat de ser un espai cohesionador i vertebrador dels barris que l’envolten”. Per poder fer-ne ús de l’espai, cal inscriure’s a través del portal web del local.

Activitats culturals i socials

La idea de crear la Màquina sorgeix de la voluntat del centre comercial per involucrar-se més en l’entorn. Actualment es desenvolupen unes 25 activitats mensuals com ara meditació, ioga, txikung, un taller d’autoconeixement o un taller del joc de construcció Kapla.

Els divendres són per als nens

Cada divendres el projecte educatiu comunitari +Educació també organitza un casal per a infants i joves. Van començar amb l’activitat al gener i ja tenen un grup de 12 persones d’entre vuit i nou anys. Oriol Nicolau, soci de +Educació Cooperativa, explica que la Màquina és un bon indret per realitzar un casal perquè “és un espai diàfan que dona la possibilitat de poder jugar, fer grups diferents i està ben comunicat”.

Més projectes de futur

Els responsables de la Màquina treballen per crear una nova línia de projectes destinats a la integració dels joves al món laboral. “Que tinguin un espai a la Màquina on puguin aprendre a trobar feina i reunir-se”, explica Víctor García, que ja estan parlant amb diverses entitats del territori per gestionar-lo.