Després de dos mesos de campanya, la Plataforma Riera de Cassoles ha recollit més de quatre vegades les signatures necessàries per poder portar el canvi de nom als plenaris de Gràcia i de Sarrià – Sant Gervasi (districtes per on passa l’avinguda del Príncep d’Astúries). Les firmes necessàries per tirar endavant la iniciativa eren 600 de Gràcia i 700 de Sarrià – Sant Gervasi. Finalment han recollit 2.094 de Gràcia i 1.956 de Sarrià – Sant Gervasi. 1.306 signatures són de persones empadronades fora d’aquests districtes que, tot i que no compten, s’han lliurat simbòlicament.

Les signatures s’han entregat aquest dijous al registre de l’Ajuntament. Ara,  s’han de validar i aprovar als plenaris dels dos districtes,  per després elevar la petició a la Ponència de Nomenclàtor de la ciutat, que és l’òrgan que finalment decidirà.

Recuperar el nom de l’antiga riera

Des de la Plataforma Riera de Cassoles expliquen que amb la iniciativa volen recuperar els referents històrics. Per això, la voluntat és rebatejar l’avinguda amb un topònim  que ja havia existit, ja que Cassoles era el nom d’una de les rieres que baixaven de Collserola fins al pla de Barcelona, seguint el traçat del carrer actual. L’any 1939 el nom va canviar a avinguda del Príncep d’Astúries. Ara, amb les obres de remodelació del carrer, els veïns creuen que seria un bon moment per fer el canvi de nom, com explica Francesc Rossel: “Aprofitant que s’està reurbanitzant , esperem que es pugui inaugurar canviant la cara del carrer que també era una altra reclamació llargament demandada pels veïns i pugui posar-se aquest nom d’avinguda de la Riera de Cassoles”.