El barri del Camp d’en Grassot i Gràcia Nova tindrà un nou equipament per a gent jove. Aquesta és una demanada de fa una dècada a la zona. El futur espai jove tindrà 148 metres quadrats i s’ubicarà als Jardins de Caterina Albert, en uns locals utilitzats actualment per part de Parcs i Jardins com a magatzem.

Un espai llargament reivindicat

Els joves del Camp d’en Grassot per fi tindran un equipament. És una reivindicació històrica de la zona que s’havia de solucionar amb la reforma de la plaça de la Sedeta, però finalment els joves es van quedar sense el local previst, ja que es va instal·lar el Centre per a Famílies amb Adolescents. Ara, s’ha trobat una ubicació adient per fer aquest espai en un magatzem i vestidors de Parcs i Jardins, situat al lateral de la plaça.

148 metres quadrats per a activitats juvenils

El nou equipament destinat als joves tindrà 148 metres quadrats, 2 plantes i una altra soterrada per construir bucs d’assaig i un magatzem. A més, la idea és que s’incorpori verd a l’edifici en forma d’horts urbans al sostre. El projecte del nou equipament ja està encarrilat; només cal, però, fer un canvi en el plantejament per poder-lo fer efectiu.

Canvi de qualificació pendent

Per poder construir l’espai jove s’ha de fer una modificació del Pla General Metropolità perquè una zona del solar del futur centre està qualificada com a zona verda i s’haurà d’intercanviar per una part de la plaça de la Sedeta que consta com a equipament. Segons la consellera del districte de Gràcia, Àngels Tomàs, “això ara ja està caminant, amb el canvi de planejament i ajustant tots els plànols per poder tirar endavant aquesta reivindicació tan sentida per la gent jove i les famílies.”

Nou centre d’equipaments del barri

Aquesta zona serà en un futur un nou centre d’equipaments del barri, ja que comptarà amb el nou Espai Can Mariner per a famílies i gent gran i també el futur local per a gent jove. Tots aquests espais s’ubiquen al voltant dels Jardins de Caterina Albert, una zona que els veïns fa temps que en reclamen una reforma urgent. Des del districte de Gràcia expliquen que s’està treballant en un avantprojecte, però no poden assegurar que aquest estigui llest abans de les eleccions municipals del mes de maig.