La plataforma Riera de Cassoles ha iniciat una campanya de recollida de signatures per demanar el canvi de nom de l’avinguda del Príncep d’Astúries a Riera de Cassoles. Per fer-ho, han d’aconseguir un mínim de 600 firmes a Gràcia i 700 a Sarrià – Sant Gervasi. La recollida és necessària per poder introduir la iniciativa ciutadana en un punt de l’ordre del dia dels plens dels dos districtes. Si s’aprova la proposta, s’elevarà la petició a la ponència de nomenclàtor de la ciutat que serà l’òrgan que ho decidirà.

El 2016 un grup de veïns es van agrupar en la plataforma Riera de Cassoles. L’objectiu era canviar el nom de l’avinguda del Príncep d’Astúries. Historiadors de Gràcia i Sarrià – Sant Gervasi van investigar la història de la via per buscar un nom que en recuperés la memòria. Així va sorgir la proposta de Riera de Cassoles.

Una riera que baixava des de Collserola

Francesc Rosell, de la plataforma Riera de Cassoles, explica que Príncep d’Astúries “ens semblava que era un nom que no obeïa a la realitat actual” i per això volien “rebatejar l’avinguda amb un toponímic que ja havia existit”. La plataforma considera que, amb el canvi, es recupera un referent històric, ja que Cassoles era el nom d’una de les rieres que baixaven de Collserola fins al pla de Barcelona seguint el traçat del carrer actual, que fa de frontera entre Gràcia i Sarrià – Sant Gervasi. L’any 1939 el nom de la via va canviar a avinguda del Príncep d’Astúries.

Ara, han començat una campanya per recollir signatures amb l’objectiu que la petició es debati als plens dels dos districtes. De moment, ja s’han recollit 650 signatures a Gràcia i més de 300 a Sarrià – Sant Gervasi. Un cop es validin les firmes i s’aprovi als plens, la petició s’elevarà a la ponència de nomenclàtor de la ciutat que és l’òrgan que ho ha de decidir.

Punts de recollida de signatures

Fins al 18 de juny hi ha temps per signar, ja que per presentar una iniciativa ciutadana es donen dos mesos per aconseguir les signatures. Cada vegada hi ha més punts on recollir-les. A Gràcia, s’han adherit a la campanya els Lluïsos de Gràcia, l’Orfeó Gracienc, la Violeta de Gràcia, les llibreries Lesseps i Ona, la botiga Arc Iris i Equivalenza i a Sarrià – Sant Gervasi, la Casa Orlandai i l’Escola Oficial d’Idiomes de Sant Gervasi.