Els veïns de Vallvidrera han votat canviar el nom del carrer dels Reis Catòlics per Elisa Moragas. Ja s’ha acabat el termini de tres mesos i mig per poder votar i la proposta guanyadora, entre tres opcions més, ha estat la d’Elisa Moragas i Badia amb gairebé el 50 % dels vots. Moragas va ser mestra i la fundadora de l’escola pública Nabí, que es troba al final del carrer i de la que en va ser directora durant 20 anys, del 1972 al 1992.

Més de 300 participants

A la votació hi han participat 337 veïns i ha constat de dues voltes. Els noms que van passar a la final van ser Major de Vallvidrera, la Llauna, l’Escola Nabí i Elisa Moragas i Badia. El carrer que es vol canviar de nom es tracta de la via principal del barri on es troben els serveis públics de Vallvidrera com la biblioteca, el centre cívic o el CAP. “A mi em sembla que és una cosa molt normal i natural perquè les coses van canviant. El nom dels Reis Catòlics per a mi no té sentit en aquests moments de la història”, explica Jaume Pijoan, veí Vallvidrera.

En els propers dies la plataforma Canviem Reis Catòlics, que ha impulsat el canvi de nom aquest any, posarà en marxa els tràmits per presentar aquesta proposta de canvi de nom a l’Ajuntament.