Els cantaires ressalten que estan contents que el Palau de la Música sigui la seu del sopar inaugural del Mobile World Congress, que tindrà lloc aquest diumenge, i donen la benvinguda a tothom, però asseguren que no poden fer al mateix amb Felip de Borbó. “No podem donar la benvinguda al rei d’Espanya. No després de la repressió soferta durant el referèndum del primer d’octubre i l’aplicació del 155”, sentencien.

En el text, els cantaries asseguren que consideren “especialment greu i rebutjable el discurs de Felip de Borbó del 3 d’octubre”. També recorden que el Palau de la Música ha estat sempre un símbol de lluita per la llibertat i un lloc clau per al catalanisme. Per això, afirmen que no volen que la història de la institució “sigui humiliada” amb la presència del rei.

No és la primera vegada que els cantaires de l’Orfeó Català es mobilitzen. En l’últim concert de Sant Esteve al Palau de la Música Catalana, els cantaires van lluir llaços grocs en contra de l’empresonament dels polítics catalans i van onejar estelades mentre cantaven ‘El cant de la senyera’, himne de la institució.