Carles Puigdemont s’ha afegit al pronunciament de l’alcaldessa, Ada Colau, i el president del Parlament, Roger Torrent, sobre la presència de Felip VI a Catalunya per inaugurar el Mobile World Congress. A través d’un tuit, Puigdemont ha assegurat que el monarca no serà benvingut “a la República de Catalunya com a màxima autoritat d’Espanya” fins que demani perdó “pel seu paper inconstitucional el mes d’octubre passat”.

Puigdemont s’ha referit així al discurs del rei, Felip VI, dos dies després de la jornada del referèndum de l’1-O, quan va advocar per “assegurar l’ordre constitucional” i va criticar l’actuació de la Generalitat. Puigdemont ja li va respondre amb un “així no”, l’endemà del missatge del monarca, en què l’acusava d’ignorar deliberadament la violència de l’1-O.

El missatge de Twitter de Puigdemont arriba després que l’ANC, Òmnium, CDR i la CUP hagin fet una crida a fer una cassolada aquest diumenge al vespre davant el Palau de la Música, on s’ha de celebrar el sopar inaugural del MWC amb la presència del monarca; també després que tant l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, com el president del Parlament, Roger Torrent, hagin anunciat que no participaran a la rebuda oficial del rei.