En un comunicat, Roger Torrent ha criticat la posició del monarca durant les càrregues policials de l’1 d’octubre i el seu posterior discurs el 3 d’octubre en què, al seu parer, va emparar l’actuació del Govern espanyol i no va apostar “en cap cas per la política com a via per a resoldre els conflictes polítics”.

El president del Parlament se suma així a la decisió presa aquest dissabte al matí per l’alcaldessa, Ada Colau. De fet, en el comunicat Torrent reconeix que la resposta ha estat parlada amb l’alcaldessa, amb qui han coincidit que era la més adequada en la situació actual i una manera d’expressar conjuntament el compromís amb el Mobile.

Els alts càrrecs de la Generalitat també planten el rei

Pel que fa a la Generalitat, el secretari d’Empresa, Joan Aregio, i el secretari general d’Empresa i Coneixement, Pau Villòria, també han avançat que no assistiran al sopar oficial del Mobile World Congress (MWC) d’aquest diumenge perquè no hi podran ser ni Carles Puigdemont ni Oriol Junqueras. En una carta dirigida al director general del Mobile, Villòria explica que no aniran a l’acte institucional per la situació d'”anomalia i excepcionalitat que impedeix” la presència de la màxima representació del Govern. Villòria afegeix que els condicionants derivats de l’aplicació del 155 “no permeten que el Govern estigui representat en aquest acte per qui hauria d’estar-ho” i per això han decidit no acceptar la invitació que han rebut. Els secretaris, tot i això, afirmen que sí que aniran al congrés de telefonia mòbil.

Fa uns dies el secretari de Tecnologies de la Informació i Comunicació de la Generalitat, Jordi Puigneró també va anunciar que no assistiria a aquest sopar oficial. En el seu compte de Twitter va afirmar que no hi aniria en senyal de protesta per la presència de Felip VI. Puigneró va assenyalar que el rei va fer un discurs que recordava el lema “a por ellos”, utilitzat pels policies que van ser destinats a Catalunya per l’1-O.