Barcelona acull fins dimarts el congrés internacional sobre el càncer de pulmó més gran del món. Se celebra a la Fira de Gran Via i hi participaran més de 7.000 especialistes amb coneixements sobre la matèria. L’objectiu d’aquesta macrotrobada científica tractarà temes relacionats amb la immunoteràpia i la medicina personalitzada.

El congrés, el World Conference on Lung Cancer of the International Association for the Study of Lung Cancer 2019, pretén ser una reunió de referència mundial en el càncer toràcic. La investigadora principal i cap de la Unitat de Tumors Toràcics de l’Hospital Vall d’Hebron, Enriqueta Felip, copresidirà l’assemblea. 

A més, un dels focus d’interès d’aquest esdeveniment serà parlar sobre el desenvolupament de la malaltia, com afecta i quines són les característiques clíniques del càncer de pulmó, particularment, en les dones. Aquest és un dels temes considerats de màxim interès, ja que en els darrers anys ha crescut aquesta malaltia entre les dones. A més, també es posarà en coneixement una altra realitat, i és que s’ha detectat que un 25% de dones no fumadores desenvolupen la malaltia. La causa, una mutació genètica.

Congrés càncer de pulmó

La prevenció, un focus important

La trobada també vol servir per sensibilitzar sobre la prevenció d’aquesta malaltia. Per això, abans de l’arrencada del congrés hi ha hagut una performance a la plaça Universitat, on han instal·lat una cigarreta gegant amb un lema: surt del túnel. No consumeixis el teu futur.

Bones previsions

La temporada de congressos i convencions comença amb aquest esdeveniment i la previsió, segons Barcelona Turisme, és que enguany continuï la bona tendència dels darrers anys. Es consoliden les fires de les anteriors edicions, però també n’arriben de noves com el Congrés Mundial de Mamífers Marins. Sobre l’impacte econòmic, l’any passat es va situar en els 1.900 milions d’euros, una dada a la qual s’hi suma l‘increment de les pernoctacions, l’estada mitjana dels delegats i també la despesa dels congressistes i assistents durant la seva estada a la ciutat. Barcelona continua situant-se en el top 5 mundial de ciutats que organitzen aquests esdeveniments amb un total de 1.728 reunions (congressos i convencions).

La ciutat acull gairebé 200 congressos durant l’any, la majoria es concentren a la primavera.