Un cap de fibló s’ha deixat veure al Prat de Llobregat aquest diumenge, durant la tempesta que ha afectat la costa central. Molts usuaris se n’han fet ressò a les xarxes socials. La mànega també s’ha percebut des de l’Aeroport de Josep Tarradellas Barcelona-el Prat.

 

Alguns curiosos han captat el moment amb fotografies i vídeos que han compartit a les xarxes.

Aquesta no és la primera vegada que es veu aquest fenomen als entorns de la costa central. Fa gairebé un any tres mànegues van passejar-se per la costa de Barcelona, cosa que va sorprendre molts barcelonins.

Per què s’ha format el cap de fibló?

L’aigua del mar calenta, a 26 graus combinada amb la presència de vents de component marítim i una lleugeríssima inestabilitat en altura han estat suficients per generar potents nuvolades damunt del mar al llarg del matí, a l’entorn del litoral barceloní. Els núvols han tocat terra entre el Baix Maresme i el delta del Llobregat a partir del migdia, i durant la tarda han acabat descarregant ruixats puntuals, però molt intensos i estàtics.

Precisament d’una de les nuvolades del delta del Llobregat s’ha arribat a observar aquest cap de fibló. Aquesta imatge es podria repetir en les pròximes hores perquè Barcelona es troba a les portes d’un episodi de pluja abundant.