L’Hospital Vall d’Hebron ha inaugurat un nou centre de teràpies cel·lulars avançades que s’administren als malalts de càncer. En els propers dies es posarà en marxa. És la primera unitat a l’estat dedicada exclusivament a aquest tractament. L’Hospital és un dels centres acreditats per a l’administració de la teràpia CAR-T, un tipus de tractament en què s’extreuen les cèl·lules T del pacient (cèl·lules del sistema immunitari) per reprogramar-les després perquè ataquin el tumor que té el malalt.

La previsió és tractar 140 malalts l’any

La unitat consta de 12 llits i té una capacitat per assistir a uns 140 pacients l’any. Fins ara l’hospital podia tractar amb CAR-T una vintena de pacients. Segons el cap del Servei d’Hematologia de Vall d’Hebron, Francesc Bosch, “és un tractament que ha vingut per quedar-se i que formarà part de l’arsenal terapèutic contra el càncer per als nostres pacients. Amb aquesta unitat, única, ens anticipem al que vindrà”.

D’avenços mèdics sobre càncer, el Vall d’Hebron en va presentar un altre fa pocs dies. Es tracta d’un nou fàrmac que serveix per frenar l’expansió del càncer, l’MSC-1.