Tota la part ja enderrocada de Can Vies es podria convertir en una plaça. Almenys aquesta és la intenció del col·lectiu, que ha convocat una assemblea per dimecres al vespre per explicar tots els detalls de la reconstrucció que pensen tirar endavant. Reconeixen que ara mateix a l'edifici que queda en peu hi ha elements de perillositat, com forats als sostres, però defensen que l'estructura està en bon estat. Portaveu assemblea de Can Vies "L'edifici està en perfectes condicions a nivell de que no corre perill l'estructura ni que caigui ni que s'enderroqui ni res. Simplement ha estat debilitat i és perillós perquè hi ha forats, però no hi ha perill aleshores la construcció seguirà endavant". Expliquen que el projecte el finançaran amb micromecenatge i que comptaran amb la col·laboració dels veïns de Sants, que són, i en resposta a l'Ajuntament, els qui han donat la cara per Can Vies. "La cara l'ha donat els veïns de Sants, la cara l'han donat les 20mil persones que van sortir l'altre dia a la manifestació La cara l'han donat tots els col·lectius que ens han donat suport. La cultura popular que s'ha bolcat amb nosaltres". Aquests dies a la casa s'hi acosten veïns i curiosos que volen veure de prop Can Vies. "Venimos de la Zona Franca precisamente para verlo. Almenos viéndolo ya tenemos algo más claro. Una fachada que no está tan destruida ni mal cuidada. Aquí segurament habrán muchas personas que quieren vivir decentemente". Unes opinions que generen intenses converses sobre el model polític de la societat actual.

Membres de Can Vies han explicat que es farà una assemblea oberta el proper dimecres per explicar els terminis que seguirà el projecte de reconstrucció i “implicar-hi el veïnat”. Una de les intencions del col·lectiu és convertir la part enderrocada de l’edifici en una plaça. Pel que fa a l’estructura, consideren que l’edifici “està en perfectes condicions” tot i que “ha estat debilitat i és perillós perquè hi ha forats”.

El portaveu del centre, presentat sota el pseudònim de Pau Guerra, ha demanat l’alliberament sense càrrecs dels detinguts pels aldarulls de la darrera setmana. Sobre aquests incidents, ha asseverat que “Can Vies no té responsabilitat del que fa la gent quan s’acaba una manifestació”, fet pel qual no han “de respondre ni valorar” aquestes accions.

El portaveu de Can Vies ha respost també a les declaracions de Joaquim Forn, que demanava que si es volia dialogar s’havia de donar la cara. En aquest sentit, Pau Guerra ha afirmat que “la cara la han donat els veïns, les 20.000 persones que es van manifestar dissabte i els col·lectius que han donat el suport al centre”.

D’altra banda, el portaveu de la CUP de Sants-Montjuïc, Manel Mora, ha recordat que “mai no s’hauria d’haver produït el conflicte”, en referència al desallotjament iniciat per l’Ajuntament, i ha demanat que el consistori canviï d’actitud i dialogui “de manera oberta i versemblant”. Segons Mora, l’enderroc de Can Vies s’està fent servir per amagar altres fets, com l’enduriment de la llei de l’avortament.