La marxa va circular unida i de manera pacífica fins que es va intentar accedir a la Rambla des de l'avinguda de les Drassanes. "Atenció els parla la policia la manifestació ha de seguir rambla sentit mar." I a partir d'aquí la protesta es va disgregar en diversos grups. Molts van retrocedir cap a la rambla del Raval, on es va calar foc a diversos contenidors, i van acabar incendiant dos vehicles aparcats al carrer. El grup més important va aconseguir arribar a la Rambla i també a la plaça de Sant Jaume. El següent punt de trobada va ser, de nou, la plaça de la Universitat amb l'objectiu d'arribar -a través de la Gran Via- a Sants. Però a l'altura del carrer de Rocafort, una vintenta de furgonetes dels Mossos els va encerclar i identificar a tots. La Coordinadora Catalana contra la Tortura i el Maltractament i un diputat de la Comissió d'Interior del Parlament van arribar al lloc dels fets a mitjanit altertats per testimonis que asseguraven que dins del cordó policial s'hi estaven fent procediments il·legals. ANDRÉS GARCÍA-BERRIO, portaveu de la Coordinadora Catalana contra la Tortura i el Maltractament "Els estaven obligant a gravar-se amb diferents prendes de roba dins d'una furgoneteta dels Mossos, quan és una diligència de prova que en tot cas s'ha de fer en presència d'advocat i té dret a negar-s'hi." DAVID COMPANYÓN, diputat d'ICV-EUiA a la Comssió d'Interior "Li he enviat un missatge al conseller dient-li que no entenia, precisament per verificar que el que està fent el cos dels mossos d'esquadra és legal tal com ells asseguren, poder passar allà, i poder veure i parlar amb les persones que s'està detenint o retenint." Ja han assegurat que demanaran explicacions al conseller d'Interior, Ramon Espadaler. Les identificacions es van allargar fins a les dues de la matinada. N'hi va haver 225 al llarg de tota la nit i sis detinguts que ja en sumen 67 des que es va desallotjar Can Vies.

La marxa ha arrencat a quarts de vuit del vespre des de la plaça de la Universitat. El recorregut ha passat pel Raval sense incidents. El primer enfrontament s’ha produït al carrer del Portal de Santa Madrona, on els Mossos han blindat l’accés a la Rambla. Els agents antiavalots han demanat que la manifestació prosseguís cap al mar. Fins i tot, han amenaçat amb llançar gas lacrimogen.

Els manifestants han decidit recular i la marxa s’ha dispersat. Un grup de persones ha muntat una barricada amb contenidors a l’avinguda de les Drassanes i els ha cremat. Al carrer de Sant Oleguer, a l’inici de la rambla del Raval, s’hi han cremat uns altres contenidors i les flames s’han estès a dos cotxes, un dels quals s’ha calcinat completament. També s’ha vist afectada pel foc una estació de Bicing.

A la part baixa de la rambla del Raval s’han produït les primeres càrregues policials i també les primeres detencions. Fins a les 23.30 h, els Mossos d’Esquadra han realitzat quatre detencions.

Petits incidents a la Rambla després de la manifestació

Finalment, la marxa ha acabat a la plaça de Sant Jaume. Un grup de manifestants ha tornat cap a la Rambla després de desconvocar-se la mobilització i han causat petits incidents: han trencat un semàfor, han bolcat contenidors i han cremat una paperera i algunes deixalles estaven sobre la vorera. Des d’allà, unes 300 persones han marxat cap a la plaça de la Universitat, on els esperaven desenes de furgonetes dels Mossos d’Esquadra.

De nou, cap a Can Vies

Al mateix punt on ha arrencat la manifestació a les 20 h, un grup d’unes 200 persones ha decidit improvisadament dirigir-se cap a Can Vies, tallant en passar la circulació per la Gran Via. En la marxa, s’han trencat vidres d’aparadors i d’entitats bancàries.

Els Mossos d’Esquadra expliquen que els manifestants estaven accedint a l’estació de metro de Rocafort. En aquell moment, els han encerclat per identificar-los i no han deixat passar a la premsa.