"Els comerciants de l'eix de Creu Coberta proposen una consulta per decidir futur de Can Vies què en pensa?" JOAQUIM FORN, primer tinent d'alcalde "Tothom té idees i les hem de valorar entre tots i decidir. En aquests moments tancar-nos a una proposta que va en positiu no tindria cap sentit. Les hem de valorar totes i veure què és més important. Pot ser una solució que tindrem en compte a l'hora de debatre les diferents que se'ns estan proposant. Aquesta resposta no es pot eternitzar i també volem gestos: el primer gest és el cessament de la violència. No podem negociar amb gent que utilitza la violència com a mètode d'expressió. A partir d'aquí nosaltres el temps que calgui amb voluntat de diàleg, de consens i de trobar una sortida. No posaré terminis perquè estaria fent pressió. Si és un procés de negociació ho hem de posar al més fàcil possible per a les dues parts. No tindria lògica que ara li digués això."

Joaquim Forn ha dit a l’entrevista del ‘BTV notícies matí’ que una de les solucions per decidir el futur del centre social de Can Vies podria ser una consulta ciutadana, que és la proposta que han fet des de l’Eix Comercial Creu Coberta. Forn, però, ha destacat que no es volen tancar a una única solució i per això estudiaran moltes altres propostes que poden ajudar a resoldre el conflicte.

En espera d’una negociació directa

El primer tinent d’alcalde ha assegurat que s’han produït “contactes indirectes” amb gent propera a Can Vies perquè comenci el diàleg entre les dues parts. Forn ha assegurat que “no es poden posar ultimàtums de 24 hores” i admet que s’han de començar a trobar punts d’entesa. Una de les fórmules per començar a parlar-ne seria la figura del mediador. Forn ha afirmat que el síndic de greuges, la síndica de Barcelona, el degà del Col·legi d’Advocats de Barcelona i altres entitats s’han ofert per fer aquesta feina.

Sobre l’actuació policial de dissabte a la nit, en què els Mossos d’Esquadra van encerclar i identificar alguns manifestants, Forn ha dit que l’actuació “entra dins de la normalitat”.