L’Albert Torras és el cap de Comunicació de l’eix comercial Creu Coberta i veí de Sants. Arran del conflicte que s’ha generat amb el centre social de Can Vies ha decidit posar fil a l’agulla en un comunicat que des de diferents àmbits s’estava reclamant. “Molta gent del barri demanava que s’havia de fer alguna cosa”, explica Torras, que la matinada de diumenge a dilluns ha enviat el comunicat al teixit associatiu de Sants i a persones a títol individual perquè lliurement signin el document que ja corre per Facebook.

En primer lloc, el manifest “condemna la violència gratuïta” al barri, sobretot “quan prové de persones o col·lectius que volen imposar per mitjà de la destrossa sistemàtica de béns comuns”. A la nota també es fa referència a la necessitat que tots els col·lectius tinguin igualtat d’oportunitats, “sense privilegis per a cap entitat”. Tampoc no han passat per alt el paper dels Mossos d’Esquadra, sobre els quals diu que són necessaris “per garantir la nostra convivència”, si bé els veïns han de tenir un paper “fiscalitzador” d’questes actuacions. A la nota es defensa l’associacionisme als barris i la tradició pactista i pragmàtica.

Els veïns signants insten els ciutadans a recórrer a les urnes en cas de voler “canviar les fórmules econòmiques i polítiques que poden regir la nostra societat”. El comunicat demana també al govern municipal a marcar “un full de ruta per a les entitats amb mancança d’espais al nostre barri” perquè disposin de locals amb “més o menys grau de tutela o acompanyament institucional”. El document es tanca amb una nota referida als mitjans de comunicació en què diuen que “no han representat de forma prou plural l’opinió dels veïns i veïnes de Sants”.