Els activistes de Can Vies segueixen ben ferms per reconstruir l'edifici. Aquest matí els treballs de desenrunament han continuat. Igual com va passar ahir, ningú no els ha posat cap trava: ni policia ni agents de seguretat no han impedit que entressin a l'espai. Ara bé, tot i aquesta permissivitat sobre el terreny, el conflicte de Can Vies continua encallat i durant tot el cap de setmana no hi ha hagut mostres d'apropament, almenys visibles. Només han parlat entitats com la Federació d'Associacions de veïns de Barcelona o els comerciants de Creu Coberta, que avui han tornat a fer una crida al diàleg. Ni el districte de Sants ni el moviment okupa no es pronuncien sobre si hi ha negociacions. L'última vegada que vam veure el regidor de Sants, Jordi Martí, va ser dijous a la tarda en una reunió a la FAVB, on també hi havia el Centre Social de Sants, un altre dels actors que pot ser clau en aquest procés de mediació. El col·lectiu okupa va voler ser molt taxatiu divendres al matí dient que no s'arribarà a cap acord. Ho va dir Rubén Molina, un dels portaveus de Can Vies. S'ha sabut que té antecedents: és un dels encausats pel setge del Parlament.

Aquest diumenge, el col·lectiu de Can Vies ha continuat reconstruint l’edifici de Can Vies i, tal com va passar ahir dissabte, ningú no els ha posat cap trava. Per segon dia consecutiu, ni la policia ni els guardes de seguretat no han impedit que entressin a l’espai.

Malgrat la permissivitat de l’Ajuntament durant les obres de reconstrucció, el conflicte continua encallat. El president de la Federació d’Associacions de Veïns de Barcelona, Lluís Rabell, apunta que “hi ha molta gent treballant per arribar a un acord, en la discreció”, perquè el que cal és diàleg i trobar-hi una solució. Una crida que també han fet des de l’Associació de Comerciants de Creu Coberta, que aquests dies han viscut els aldarulls al barri. El president, Lluís Llanas, ha proposat fer una consulta als veïns del barri sobre les possibles solucions.

Un altre dels actors claus en la mediació entre el districte i el moviment okupa de Can Vies és el Centre Social de Sants, que va reunir-se dijous a la seu de la FAVB. Van demanar al regidor del districte de Sants-Montjuïc, Jordi Martí, que aturés l’enderroc. I així es va fer.

L’endemà, el col·lectiu okupa va convocar una roda de premsa en què va ser molt taxatiu. El portaveu de Can Vies, Rubén Molina, va comunicar que no hi havia res a negociar amb l’Ajuntament i que l’única solució era reconstruir l’edifici per tornar-hi al més aviat possible.