Els membres del col·lectiu de Can Vies amb qui ha pogut parlar BTV diuen que, després de la demanda de diàleg que els ha llançat aquest migdia Joaquim Forn, la seva posició no ha canviat gens respecte al que ja van dir divendres en roda de premsa. Diuen que la resposta no serà cap altra que continuar amb la reconstrucció de l’edifici que l’empresa municipal presidida per Forn va ordenar enderrocar dilluns passat. “El missatge continua sent el mateix”, insisteixen.

Després d’un primer dissabte d’activitat frenètica a Can Vies, amb la participació de centenars de voluntaris, aquest diumenge a partir de les 11 h una cinquantena de veïns han prosseguit amb les tasques de desenrunament de l’edifici, mig enderrocat per ordre de TMB entre dilluns i divendres. Protegits amb cascos i fent servir els guants i les pales de què disposen, s’han passat bona part del matí traient runa i separant-ne els totxos i les parts que consideren que els serviran per a la reconstrucció. Al centre del solar que ha deixat lliure l’enderroc, continua immòbil l’excavadora incendiada la nit de dimarts, però molt decorada amb plantes, flors i pancartes que diuen “Can Vies no es toca” o “L’única solució és la reconstrucció”.

Els treballs s’han aturat a primera hora de la tarda perquè els arquitectes que col·laboren amb la reconstrucció de Can Vies es tornin a mirar com està l’estructura de l’edifici i quines accions cal dur a terme per reconstruir-lo amb seguretat. De moment, la finca ha quedat reixada al carrer amb les mateixes tanques que els activistes de Can Vies van retirar ahir en començar a treballar. Els membres del col·lectiu aclareixen que aquesta aturada tècnica no té res a veure amb l’advertència que els ha fet aquest migdia Joaquim Forn en assenyalar que estaven posant en perill la seguretat de qui hi treballés. Ells asseguren que només s’aturen per revisar l’estat de l’edifici i planificar les tasques a dur-hi a terme a partir d’ara, en què el ritme de treball serà més pausat perquè no volen que s’hi torni a congregar tanta gent com ahir. Diuen que prefereixen treballar lentament però amb seguretat.