La masia de Can Riera és un dels darrers exemples del passat rural del barri de la Verneda i la Pau. Després d’anys d’incertesa, el 2013 l’Ajuntament es va comprometre a conservar-la en el marc del projecte urbanístic Eix Prim. Ha passat el temps i no s’ha executat el pla ni s’ha fet cap intervenció a l’immoble. Ara el Centre d’Estudis de Sant Martí presenta una exposició que reivindica la necessitat de conservar-la en bon estat i d’assegurar que la urbanització dels entorns mantingui l’essència de l’edifici.

Can Riera o el passat rural de Sant Martí

“Aigua, territori, Can Riera” és una exposició històrica però també, i sobretot, reivindicativa. L’objectiu de la mostra és tornar a posar sobre la taula la situació d’aquesta masia històrica, situada entre el carrer de Santander, el de Bonaventura Gispert i la rambla de Prim. Can Riera és un dels darrers exemples del passat rural de la Verneda i la Pau. Conserva una placa del 1574 i diversos elements originals del segles XVIII i XIX. L’immoble està afectat pel projecte urbanístic Eix Prim però el 2013 l’Ajuntament en va assegurar la preservació.

Més de 500 anys d’història a l’Escola Pere Calafell

L’exposició inclou documents antics, des del 1513 fins a l’actualitat. També recrea com era la vida a la masia i explica les reivindicacions que s’han fet per aconseguir preservar-la. A més, presenta com està previst que quedarà l’entorn en el futur en un avantprojecte que s’ha fet recollint peticions veïnals.

“Aigua, territori, Can Riera” és la tercera mostra que acull l’Escola Pere Calafell durant l’any que s’ha cedit a les entitats veïnals de la zona mentre no comencen les obres que han de convertir l’equipament en una escola de música i una escola bressol.