La presidenta del Comitè Científic Assessor de la covid-19, Magda Campins, ha alertat en una entrevista a ‘Els Matins de TV3’ de la poca cobertura vacunal de la segona dosi de reforç (la quarta dosi) en la població entre els 60 i els 80 anys: “Està al voltant del 50 %”. Campins ha assegurat que per als majors de 60 és recomanable que se la posin i, pel que fa als menors de 60, ho és, sobretot si tenen cura o estan en contacte amb persones grans o vulnerables. Només es faria una recomanació general de vacunació per a tota la població, ha afegit, “si canviés la situació i hi hagués un augment de contagis”.

Pendents de la Xina

Campins també s’ha referit a l’augment de contagis a la Xina, coincidint amb l’obertura del país, que ja permet l’entrada i la sortida sense fer quarantena. Ha assegurat que “la preocupació és relativa perquè les variants que circulen a la Xina són les mateixes que hi ha aquí”. Per això, ha dit, no creu que en cas que arribin persones infectades procedents d’aquest país, canviï gaire la situació: “Hi podria haver un increment dels contagis d’òmicron però no esperem una gran onada”.

El Ministeri de Sanitat ja va anunciar l’exigència d’un test negatiu de la covid a les persones que provinguin de la Xina o la pauta completa de la vacunació. A més, el conseller de Salut, Manel Balcells, va explicar que a Catalunya se seqüenciaran tots els casos de covid confirmats amb PCR que arribin de la Xina per detectar l’aparició de variants noves.

La preocupació pels contagis a la Xina és relativa perquè les variants que hi circulen són les mateixes que hi ha aquí”
Magda Campins, presidenta Comitè Científic Assessor de la covid-19